האם מי מזגן כשרים למקווה?

שאלה:

במשנה במכשירין – שבעה משקים המכשירים נמנים הטל והמים בנפרד
ובתולדות המים נמנים כגון צואת האף והאוזן ומי רגלים שהם הרבה פחות דומים למים מהטל, ואעפ"כ הטל נמנה כמשקה נפרד ולא כתלדות המים
מכאן לעניין מקווה שצריך לטבול במים דווקא האם אפשר למלא מקוה בטל ולטבול בו
והאם עבוי אדי מים הם טל או מים?
והיוצא ממזגן נקרא טל או מים או משהו שלישי?
ואם הם מים האם אפשר למלא מקווה במי המזגן ע"י המשכה בקרקע ג' טפחים ולטבול בהם.

תשובה:

שלום וברכה

לגבי טל לא מצאתי משהו, כיון שזה לא מעשי כל כך, לגבי מי מזגן או כל איוד אחר, ראה שו"ת קנה בשם ח"ג סי' עט-פ שמצדד שהם לא נחשבים משבעה משקין ופסולים למקווה, והובא בענין זה בס' פתחי מקואות של הגרי"י בלויא פרק ג הערה ע.