שינה במיטת האשה בימי נידה

שאלה:

שלום לרבנים בהתחלה צד ימין היה מיטה שלי ושמאל של אישתי כיון שהמאורר בצד ימין וחם לה אז עוברת מידי פעם לצד ימין לישון אני שואל בזמן נידה כאשר היא מחליטה לישון בצד ימין אני יכול לישון בשמאל? האם בכלל יש כאן דין מטה שלי או שלה לענין נדה? הנפקותא אם אני יכול לשבת על צד שמאל(צד שלה שהיה קבוע) ? תודה רבה וסליחה על האריכות

תשובה:

שלום וברכה

כיון שזה באמת לא מספיק מוגדר אתם נכנסים לספקות, שהרי יש לה בבסיס מיטה קבועה, אלא שלפעמים חם לה והיא ישנה בשלך, ואז אסור לכם לעשות זאת בימי נידה. תדאגו לכך שהמאוורר יהיה נגיש גם לאשתך במיטתה. לפי התיאור שלך אסור לכם בימי נידה להחליף מיטה, איסור זה כולל גם אותה כיון שגם לה אסור לישון במיטתך כשאתה בבית.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרב
    תודה על התשובה
    בעיקרון זה אמור לשמש גם כספת ישיבה זאת אומרת אין ספה אחרת בבית אבל זה לא בסלון זה בחדר שינה
    וגם אין עוד אנשים בבית חוץ מהבעל והאשה
    אז ניתן להקל אם יחליפו את המצעים שלא ישארו המצעים שלה ?