ליווי לחופה

שאלה:

לכבוד הרב,
אנחנו בעלי תשובה לקראת חתונה בס"ד.
אני לא מעוניינת שהורינו ילוו אותנו לחופה.
הוריי גרושים, והוריו לא תומכים בעניין מתוך אי-הסכמה לאורח חיים חרדי.
אני מכבדת ומעריכה, אבל לא רוצה השפעות מהם ובטח לא מעוניינת שיהיו תחת החופה.
אני משערת שיש עניין ומקור לדבריי. כנראה שלא הלכה אבל אולי מנהג?…
אפשר בבקשה להרחיב בנושא? תודה.

תשובה:

שלום רב,

לגבי בני זוג גרושים, המנהג הוא שהם אינם מלווים לחופה, ולכן הרבה נוהגים לקחת אמא ובת וכד', או אם ישנה הסכמה לקחת בני זוג אחרים – הרב והרבנית שלך וכד'. אבל לגבי הוריו של החתן שאינם תומכים בנישואין אלו מתוך אי הסכמה לאורח חיים חרדי, אסור למנוע מהם להוביל את בנם לחופה אם ירצו בכך, זו פגיעה בהורים – דאורייתא!! מול: כלום! מה הבעיה שהם יובילו בחופה, למרות שהם מתנגדים לאורח החיים החרדי שבחר בנם?! אם מסיבה זו הם לא מעוניינים זה נושא אחר. אבל כל עוד הם לא הביעו התנגדות לעובדה שהם המלווים בחתונה, אסור למנוע מהם!

שיהיה הרבה מזל טוב והרבה הצלחה!