להגביה את המחיר ללקוחות מסויימים

שאלה:

גזל –
האם אדם שעובד בחנות למוצרי קוסמטיקה,וכל מטרת העבודה היא למכור ללקוחות מוצרי טיפוח במחירים גבוהים, משום ששכר בעבודה זו הוא ע״פ עמלות מכל מכירה ומכירה. ומחירים האמיתי של המוצרים הוא נמוך מאוד, ובכל זאת מוכרים אותם ביוקר לפי כל אדם וכמה שהוא מסכים לשלם,ולעיתים במחירם האמיתי ולעיתים לא, לבקשת בעל העסק..העבודה בחול (לגויים)
האם דבר זה נחשב לגזל או גניבה? אם כן כיצד אפשר לתקן?

תשובה:

שלום וברכה,

למכור לכל אדם במחיר שונה, וכשמבחינים שיוכלו לדרוש מחיר גבוה מבקשים מחיר מעבר למחיר האמיתי, נחשב לאיסור אונאת ממון.

בגוי אין איסור אונאת ממון, שכתוב לא תונו איש את אחיו, וגוי אינו אחיו. ולכן מותר לשנות במחיר ולדרוש מחיר גבוה מגויים.

בהצלחה.

מקורות:

אונאת גוי – שו"ע סימן רכז סעיף כו.