כיור נירוסטה כפול לבשר וחלב

שאלה:

האם יש בעיה לקנות כיור כפול מנירוסטה,הבעיה היא שזה חתיכת נירוסטה אחת ומחולק לשניים לבשרי וחלבי.

תשובה:

שלום וברכה

מן הדין אין לאסור לקנות כיור כזה, אף שיש מקום להחמיר בכך.

מקורות:

ראה ס' ויזרע יצחק של הר"י זעפרני שעוסק בזה בהרחבה בסי' צד אות ה, וכתב שם, שלדעת הפרי חדש הגר"א והש"ך ביו"ד סי' קכא סעי' ו שפסקו כהר"י ממיץ והר"ן שלא אומרים חם מקצתו חם כולו, אין בעיה להשתמש בכיור כזה, אמנם המגן אברהם בסי' תנא סעי' יב ובבינת אדם החמירו בזה, ולדבריהם יש להחמיר לכאורה. אמנם הביא שם מהדרכי תשובה סי' צד ס"ק כד בשם האחרונים, שכאשר הצד השני צונן לגמרי לכולי עלמא לא אומרים חם מקצתו חם כולו, ואם כן יש להתיר, בפרט שלא מדובר בכלי על האש אלא רק בעירוי המבשל רק כדי קליפה, ובפרט שיש בכיור חומרים פוגמים כמו סבון.