טעות בברכה ראשונה, מה מברכים ברכה אחרונה?

שאלה:

בס"ד
שלום כבוד הרב!
ברכתי על לחמניה(שטעמה מתוק) שלא ביודעין ברכת המוציא.
מה הברכה האחרונה שאני אצטרך לברך? והאם הברכה לא הייתה לבטלה?
תודה מראש
ויום טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אין קשר בין הברכה הראשונה לאחרונה, גם אם טעית בברכה ראשונה, זו לא סיבה לשנות את הברכה האחרונה. הברכה לא היתה ממש לבטלה, שכן כאשר יש רק את אחד התנאים של פת הבאה בכיסנין זה עדיין מוגדר כספק פת, שעל כן לא מברכים על זה מזונות באמצע סעודת פת גם אם זה לא בא לעיקר מאכל, ולכן זה בעצם ספק ברכה לבטלה. כמו כן עצם הברכה על לחמניה מתוקה לא ממש מוכרע, ראה בענין זה כאן כמה תשובות.