חציצה – אינה רוצה להעביר שיער הגוף לפני הטבילה כדי שתוכל לעשות לייזר

שאלה:

שאלתי האם אישה חייבת להסיר שער מהידים לפני מקווה בזמן שהיא עושה לייזר בידיים וטוענת שבין טיפול לטיפול היא לא מגלחת רק לפני הטיפול בלייזר כדי שזה יראה טוב ויכלו להסיר יותר
לטענתה רק בעוד חודשיים וחצי הטיפול הבא ועד אז אין לה שום מניעה וגם טוענת שתלך ככה לארוע
האם חייבת לגלח בכ"ז לפני מקווה או לא?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה, כיון שהיא בעצם כן מקפידה על כך, ובאופן רגיל היתה מסירה את זה, אלא שהיא נמנעת מלהסיר כדי שהטיפול בלייזר יהיה יעיל יותר, יש מקום להחמיר שכן להסיר לפני הטבילה במקווה. אמנם בשעת הדחק אם זה באמת ימנע ממנה לעשות את הלייזר, והיא באמת לא מתביישת כרגע לצאת כך לחוץ, אולי יש להקל, שכן בדיעבד שטבלה כך עלתה לה טבילה, וכפי שנקטו הפוסקים, לגבי מנהג נשות ספרד שמעבירות שיער הערוה לפני הטבילה, שאם לא העבירה והיא יודעת שחפפה אותו היטב, עלתה לה טבילה, ראה בן איש חי פ’ שמיני סעי’ ז, וע”ע שו”ת אגרות משה יו”ד ח”ב סי’ פ. לכן לכתחילה יש להסיר, אבל אם זה יגרום חלילה מריבה בבית יש לסמוך להקל.

כמובן שאם השיער מאוד מועט שוהיא באמת לא מקפידה עליו עכשיו יש להקל.