הרגלי אכילה לפי הרמבם

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה
האם יש מקרוא לפי הרמבם שאסור לשתות מים באמצע או אחרי
כי אני קצת מבולבל האם זה חיובי לשתות אחרי אכילה כי נראלי שכתוב במסכת ברכות שפעם קראתי שהיה כתוב שמי שמקיף סעודתו בשתיה מונעה מחלות מעיים או משהוא כזה
והאם יש איסור לשתות שתי כוסות בזו אחר זו כי נררלי שכתוב במסכת דרך ארץ שאוממרים שמי שעושה כן נחשב כגרגרן
ועוד שאלה אדם שיושן בבוקר או בצהריים על איזה צד צריך לישון כי נראלי שכתוב בסידורים בקריאת שמע שעל המיטה שלפי הרמבם צריך לפני חצות לשכב על צד שמאל ואחרי חצות צריך על צד ימין

תשובה:

שלום וברכה

הרב יחזקאל אסחייק בספרו מביא מדברי הרמב"ם שאכן לא טוב לשתות באמצע האוכל רק לפני האוכל, אבל הרפואה היום לא מכירה ענין זה, ויש הרבה דברים שנאמר לגביהם שנשתנו הטבעיים, לכן עשה כפי הבנתך והרגשתך וזה בסדר.

אינני זוכר הסתייגות משתיית שתי כוסות, מה שנאמר הוא שלא לשתות את הכוס בלגימה אחת, ראה שו"ע סי' קע סעי' ח.

עיקר ההקפדה לישון על הצד ולא על הגב או הבטן, השינה על צד שמאל היא רק לתועלת העיכול, כך שתעשה כפי שנוח לך.