האם חייב לרדוף אחרי העובד כדי לשלם לו

שאלה:

שלום, עשינו שיפוץ לבית, ונותר 7000 לשלם לקבלן , אמרנו לו שיבוא לבית לקבל הסכום הנ"ל אך הוא מסרב ואומר שאינו רוצה לבוא לבית יותר , ורוצה שאנחנו נבוא אליו ליתן לו הכסף שאנו חייבים לו , אני לא יודע בדיוק מדוע הוא לא רוצה להגיע, כנראה הוא חושש שנאמר לו כל מיני דברים שטעונים תיקון בבית ושאנו לא מרוצים מעבודתו, מה שטענו עליו עוד בעבר כאשר כן היה מוכן להגיע לבית, מה הדין לגבי התשלום הנ"ל האם חייב לנסוע אליו לשלם לו?

תשובה:

שלום וברכה,

עליכם להודיע לו שיש לכם את הכסף, ושיבוא לקבל את הכסף. ובזה אתם יוצאים ידי חובתכם. יתכן שאם ידרוש העברה בנקאית, ויש באפשרותכם לעשות זאת, תצטרכו לעשות זאת, כיון שזוהי צורת תשלום בזמנינו.

בהצלחה.

מקורות:

בגזל מצאנו שאם גזל במקום אחר והלך הנגזל למקום אחר, אין הגזלן חייב לרדוף אחריו כדי להשיב לו, אלא די שמודיע לו שמעוניין להשיב את הגזל – ראה שו"ע חו"מ סימן שסז סעיף א. וש"ך ס"ק ב שם שכתב שמעיקר הדין אינו חייב.

כמו כן בהלוואה אינו חייב לרדוף אחריו לפורעו, אלא יפרע לו במקום שהייתה ההלוואה. ואפילו נשבע לו לפרוע ביום פלוני, והלך המלווה למקום אחר, אינו חייב לרדוף אחריו – ראה שו"ע סימן עג סעיף ח.