עבודה בחול המועד

שאלה:

שבוע טוב.

האם מותר לקחת עבודה שמתאימה לי בכל המובנים,אך כוללת עבודה בחול המועד האם ניתן לומר שמכיוון שבמידה ולא אסכים לעבוד בחוה"מ לא יקבלו אותי נחשב הדבר כ"דבר האבד"?

תשובה:

שלום וברכה

נראה בהחלט שזה דבר האבד. אדם חייב להתפרנס, וממילא להמנע מלעבוד בצורה שנוחה ומתאימה לו זה דבר האבד. אחרת בעצם ביטלת את כל דברי הפוסקים בענין זה, שהרי כל אדם ששואל אם מותר לו לעבוד בדבר האבד, יכול היה לעבוד בעבודה אחרת שאינה מתאימה לו מבחינה הכשרה או שכר ולהמנע מעבודה… ובהכרח זה מוגדר דבר האבד ולא רק מניעת רווח.