ברכות התורה בשינת עראי / מה נחשב שנת עראי

שאלה:

ישנתי על הספה עם בגדים בלילה בערך שעתיים רציתי לדעת איך להתנהג לענין ברכת התורה אם השינה נחשבת עראי או לא
אשמח למקורות

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי, שינת קבע זה בפשיטת המלבושים ושכיבה על מיטה בכרים וכסתות. אבל אם היתה החלטה בלילה זה לישון דוקא כך, בלי לפשוט את הבגדים [ולא שסתם נרדם], אם זה היה בשכיבה על המיטה או ספה ולא בישיבה – זה נחשב שינת קבע.

מקורות:

ראה כף החיים סי' מז ס"ק כז, הליכות שלמה פרק ו הערה ג, ארחות רבינו ח"ג עמ' רג, אישי ישראל פרק ו הערה סו, וע"ע שו"ת מהרש"ם ח"ג סי' שלז ושו"ת קרן לדוד ח"א סי' יא.