פסוק. שמן מאוס

שאלה:

1. האם מותר לכתוב פסוק?
2. מה הכוונה אין כותבין מגילה לתינוק להתחמד בה?
3 האם מותר להדליק נר לבית כנסת משמן מר שאינו ראוי לאכילה ונפל בו עכבר? האם כל איסור שמן מאוס הוא משמן שהיה ראוי לאכילה דווקא?

תשובה:

שלום וברכה

,1. אין כל בעיה. לגבי חצי פסוק דנו הפוסקים, ראה שו"ת חתם סופר או"ח סי' י שתמה איך מתחילים את הקידוש בערב שבת באמצע פסוק ומה שתירץ שם, אבל הביא שם משום יכין ובועז שאפילו באמצע פסוק אם יש אתנחתא מותר.

2. שם מדובר על כתיבה בצורה כמו של ספר תורה על קלף ובאשורית, שאין כותבים את התורה מגילות מגילות, ראה גיטין ס ע"א ובראשונים שם, וע"ע מאירי יבמות קו.

3. מסתבר שהמאיסות היא מעצם העכבר…