סמארטפון שאינו מסונן לזיכוי הרבים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
1. אדם עם סמארטפון (פלאפון חכם) ללא סינון כלל, ששולח הלכות ודברי תורה ומזכה באמצעותו את הרבים. ואינו נופל לעריות ולא נכנס לאתרים פרוצים.. האם טוב שיחזיק מכשיר זה? ואם כן נופל בעריות באמצעות הפלאפון ומאידך מזכה איתו את הרבים ושומע בו דברי קדושה, האם נחשב לו הדברי קדושה והזיכוי הרבים כשכר בשמים או שזה מצווה הבאה בעבירה?

2. אדם שיש לו סמארטפון עם סינון מלא, אבל עדיין יש אפשרות לראות תמונות של נשים לא צנועות, ויש בפלאפון זיכוי הרבים עצום של הלכות וחיזוקים ומחזיר באמצעות זה אנשים בתשובה… האם מותר להחזיק מכשיר כזה? ואם לא נופל מחמת התמונות של הנשים הלא צנועות יש היתר להחזיק?

תשובה:

שלום רב,

1. לא. עדיף שלא יחזיק כזה מכשיר ויחפש לעשות זיכוי הרבים בהיתר ובאופן בטוח יותר. ישנם מספיק מכשירים כשרים טובים שניתן להפיק מהם אותו הדבר.

2. אם רואים נשים שאינן צנועות אני לא מבין על איזה סינון מדובר.