חוטי ציצית שאין ידוע כשרותם

שאלה:

שלום לבית ההוראה
עשיתי קצת סדר בחדר ומצאתי בתוך תיק טלית ישן חוטי ציצית חדשים, לא בתוך העטיפה שקונים את החוטים (העטיפה שכתוב עליה שם ההשגחה וכו'), כנראה שקניתי אותם והוצאתי אותם מהעטיפה לפני כמה שנים ולא השתמשתי ושמתי אותם בצד ועכשיו מצאתי אותם. השאלה האם אפשר לסמוך על זה שזה חוטי עבודת יד ושהכל בסדר ( בדרכ אני קונה חוטים עבודת יד כמובן)? כמובן רואים שהם חדשים כיון שהם קשורים יפה וכאילו לא התירו את הקשר עניבה שמגיעים העטיפה הארוזה. לכל הפחות האם מותר לקשור את החוטים הללו לטלית של בית כנסת, שעל הצד אפ' שאלה חוטי מכונה עדיין לאורח בבית כנסת וכד' זה יספיק להם.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למיטב ידיעתי אין לקנות חוטים בחבילה נפרדת של עבודת מכונה, העבודת מכונה הולך תמיד לאלו שקונים ציציות מוכנות בחנויות ברחוב, ולא לאלו שרוצים להטיל לבד ציצית בבית.