סוכה פרגולה – השיעורים והמרחקים

שאלה:

שלום רב, אנו רוצים לבנות פרגולה שתשמש כבסיס לסוכה כך שאנו נשים עליה סכך כשר לפני החג.
1. מהו המרווח בין הקרשים על מנת שיהיה ניתן לשים עליה סכך ותחשב סוכה כשרה ?
2. האם חמתה מרובה מצילתה אומר שמספיק שריוח האויר יותר גדול מהקרש ? ומה הדין במצב שבו הקרשים נמצאים בזווית נגד השמש כך שבאמת יש צל אבל בעקבות הזווית ?
3. מהו הגודל של הקרש שמותר להניח למעלה ? אם נניח עושים קרש שהוא 10 ס"מ ורווח של 11 ס"מ הא זוהי סוכה כשירה ?
4. הקרשים שמשתמשים בהם עוברים צביעה האם ניתן להניח את הסכך ישירות עליהם ?
5. אני רוצה להשתמש ביציאה מהמרפסת לכיוון החצר כדופן לסוכה.
הצורה שתיווצר היא צורה של האות ח 2 דפנות כשירות של 7 טפחים ודופן מרכזית באמצע. הבעיה היא שהדופן המרכזית תהיה פתוחה בחלקה באמצע ע"י דלת של הכניסה מהסלון לחצר. האם זוהי סוכה כשירה ? (מדובר בדלת המחברת בין 2 הדפנות של ה7 טפחים).
תודה

תשובה:

שלום וברכה

  1. כל שהאויר יותר רחב מהפרגולה זה בסדר, אבל תעשו זאת בצורה מרווחת, שכן גם הסכך אינו צפוף לגמרי ויש אויר, לכן ס"מ אחד של הפרש לא מספיק, תעשו יותר מרווח באופן משמעותי.
  2. להלכה מודדים את החמתה מרובה מצילתה למעלה סמוך לסכך ולא בהשפעה למטה בתוך הסוכה.
  3. צריך שיהיה רוחב כל קרש פחות משלושה טפחים, כלומר מקסימום עשרים ס"מ.
  4. אפשר.
  5. אין כל בעיה כיון שרובה סגורה ומעוד כמה וכמה סיבות [ראה שו"ע סי' תרל סעי' ג-ד], ולכן אפילו לסוברים שצורת הפתח לא עושים אלא בסוכה שיש בה ארבע דפנות זה בסדר גמור.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום וברכה
    יש לנו פרגולה 3.45×6.65
    יש לנו בפרגולה 6 קורות של 10 ס"מ רוחב כל אחת לכל האורך ועליהם אנו שמים את הנסרים לרוחב כל נסר הוא 4 ס"מ
    א. האם גם הקורות של 10 ס"מ לכל האורך מוסיפים לצל הכללי וצריך גם אותם לקחת בחשבון הצל שיהיה צילה מרובה מחמתה
    ב. האם מספיק שהרווח בין הנסרים יהיה 6 ס"מ
    תודה.

  2. מחילה לא הבנתי את תשובת כבודו
    רצוני שיהיה רוב שמש כדי שבהגיע חג הפסח אוכל לפרוס על הפרגולה סכך כשר וכך תהיה סוכה כשרה לכתחילה השאלה האם יספיק לשים נסרים לרוחב על הקורות כל נסר 4 ס"מ ובין כל נסר 6 ס"מ אויר?

  3. אם הבנתי נכון את הרעיון שלך זה לא יספיק, כי הפרגולה עצמה גם פסולה לסיכוך.. אתה צריך שהסכך הכשר שתוסיף לפני סוכות יהיה רוב צל בעצמו.