לשם מצוות ציצית

שאלה:

שלום
האם אמירת לשם מצוות ציצית לפני קשירת ציצית מצריכה גם כוונה שאדם באמת יחשוב בראשו שזה לצורך מצות ציצית? כי לפעמים אומרים את המשפט כדבר שבשגרה, ואם באמת רק אמר ולא חשב כך זה בסדר בדיעבד והטלית כשרה .
תודה

תשובה:

ברור שהעיקר הכוונה, אבל זה לא נכון שלא מכוונים, הכוונה אינה צריכה היות באופן של כל עצמותי תאמרנה… אדם שאומר זאת מבין מה הוא אומר ולמה, אחרת לא היה אומר את המילים, וזה מספיק.