הפסק טהרה לאחר השקיעה

שאלה:

שלום רב..
שכחתי לבצע את בדיקת הטהרה לספירת 7 ימי נקיים האם ניתן לבצע אותה אחרי צאת הכוכבים ? או שעליי לבצע אותה מחר בשקיעה עד צאת הכוכבים?

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן לעשות בדיקת הפסק טהרה לאחר השקיעה. שימי לב! גם מחר, רק לפני השקיעה! לאחר השקיעה לא ניתן לעשות זאת, הזמן אינו בין השקיעה לצאת הכוכבים אלא לפני השקיעה, תעשי מספיק זמן לפני כדי שאם תזדקקי לבדיקה נוספת, מה שמצריך המתנה של מספר דקות בין הבדיקות, עדיין תוכלי לבצע זאת לפני השקיעה.

ערב טוב.