לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

נדרים

שאלה:

הרב אם אמא שלי נישבעה שאבא שלי לא יקח אותי לאיזה מקום ואבא שלי רוצה לקחת אותי אם הוא יקח אותי היא תעבור על השבועה היא אמרתה את זה בשעת כעס

תשובה:

שלום וברכה

אין תוקף לשבועה כזו, כיון שהיא לא יכולה לאסור על אביך לקחת אותך לאיזה מקום שירצה. אלא אם כן היה מוסכם עליהם לכתחילה לקבל בזה דעה אחידה.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. הרמב"ם ריש פ"ה מהל' שבועות כותב שלכתחילה ראוי לקיים שבועה שנשבעו אחרים.
    ולכן לכאורה לכתחילה ראוי בנידו"ד לעשות "התרת נדרים", או באמת לקיים את השבועה.

  2. אם נצרף את הסברא ששבועות מהסוג הזה הרבה פעמים הם סלנג והיא אומדנא שבלב כל אדם שאין דעתו לשבועה, במה שאינו מעיקר הדין יש להקל.