הרחבה על שכן שגרמה לו הפסד

שאלה:

שכן יקר הסכים לי לתוספת בניה של חדר מעל למרפסת שלו, למעשה המרפסת שלו הפכה ממרפסת שמש למרפסת מקורה והיא תחוייב מהיום בתשלום ארנונה. הוא בא אלי בתביעה לאחר שבניתי שאקבל על עצמי את תשלום הארנונה, לטענתי אני פטור כיון שבמה שאפשר לי לבנות לקח את זה בחשבון. הדין עם מי.

תשובה:

שלום וברכה,

לא ניתן לחייב את השכן העליון בתשלום הארנונה של השכן התחתון. א' כיון שהייתה הסכמה לבנייה, ולא הותנה בשעת החתימה. ואדרבה יש לומר שהסכים לשלם ארנונה מאחר והדירה שלו תושבח כשתהיה לו מרפסת סגורה. ב' גם אם מצד מזיק שגרם לו הפסד, אין לחייב את העליון, כיון שהייתה הסכמה של התחתון שיבנה מעליו.

בהצלחה.