סיכה בשיער בשבת במקום שאין עירוב

שאלה:

שלום וברכה,

האם מותר לשים סיכה בראש בשיער לגבר בשבת, ומה הדין לגבי יצאיה עם זה כשזה בשיער לגבי טלטול, והאם יש הבדל בזה בין אשה לגבר?

אני רואה שנים שיש גבר עם סיכה בכיפה והוא הדין בשיער בשבת.

תודה רבה וכל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל, ואם מדובר בסיכה הנצרכת לו להידוק הכיפה ולולי הסיכה היא נופלת – מותר גם במקום שאין עירוב. אבל לתת סיכה מעבר לנצרך – אסור.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק כח סעי' קפא.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,

    תודה על התשובה.

    התכוונתי בשאלה, לא אם אין עירוב, אלא האם בכלל מותר בטלטול, האם צריך לזה עירוב?

    2. מה הכוונה מעבר לנצרך, האם מתכוון לא בשביל הכיפה, אלא בשביל השערות שלא יזוזו ממקומן, אם רוצים להשאיר צורה מסויימת לש השיער, ושלא יזוזו מהרוח, האם מוצר לשים בשבת את הסיכה?

    תודה רבה.

  2. 1. כשיש עירוב אין בעיה.
    2. כשיש צורך מותר. רק שיער כזה שצריך סיכות והוא ארוך הרבה מהמקובל, צריך לדעת שהוא חציצה בתפילין.

  3. ובאופן כללי, האם לכל דבר גם למשל שעון, צריך לחפש ולבדוק בכל הרחובות אם יש עירוב או לא? איך אני יכול לדעת איפה לחפש את העירוב?

  4. העירוב אמור להקיף את העיר כולה או הישוב כולו, זה לא בכל רחוב בנפרד. אמת שבריכוזים חרדיים בערים שאינן כאלו, כמו בירושלים למשל, מלבד העירוב הכללי יש עירוב פנימי שמקיף את השכונה החרדית בלבד, אבל בדרך כלל העירוב סביב כל העיר.