לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מיקום תפילין של ראש

שאלה:

שלום כבוד הרב , כל פעם שאני מגיע לבית כנסת לתפילת שחרית , (בכל בית כנסת שהייתי בו) אני מוצא את עצמי עובר איש איש ואומר להם לסדר את התפילין של הראש שלא ירד למצח , האם אני חייב לעשות כן , כי הרבה רבנים רואים את זה ולא אומרים להם על זה לצערי . ואפילו אם אני לא חייב להעיר להם , אני מרגיש שמוסרית אני חייב להעיר , כי אני רואה אנשים מבוגרים , מסכנים שיגיעו למעלה יגידו להם 80 שנה לא הנחת תפילין של ראש השם ירחם

תשובה:

אכן זו בעיה נפוצה מאוד. אם אתה חושב שזה אדם שיקבל את דבריך ויתקן, ודאי מצוה להסביר, אבל אם נראה לך שהאדם הזה רק יביט בך בתרעומת על התערבותך, אין צורך. חשוב ללמד זאת בשיעורים לבעלי בתים וכדומה, כי באמת חבל… על התפילין להסתיים במקום תחילת צמיחת השיער, וגם הקשר מאוחר צריך להיות לכתחילה מעל הגומה ולכל הפחות במקום השיער ולא למטה משם.