יהודי או לא?

שאלה:

שלום כבוד הרב, אני יוצאת עם מישהו שהתברר שהוא מאומץ מח"ול. ההורים המאמצים שלו יהודים שניהם, והם אימצו אותו כשהוא היה בן 3 חודשים -עשו לו ברית מילה וגם בר מצווה, אבל בתיק אימוץ כתוב שההורים הביולוגים שלו הם לא יהודים. הוא נחשב יהודי בגלל הברית והבר מצווה ? או שהוא צריך לעבור גיור?
אשמח שתענה כמה שיותר מהר כי זה חשוב לי מבחינה דתית.

תשובה:

שלום רב,

אם הוא מאומץ מחו"ל ההנחה היא שאינו יהודי, שהרי אנו הולכים לפי הרוב והרוב שם אינם יהודים. (ראה כתובות טו,ב) בפרט שאת אומרת שבתיק האימוץ מופיע שהוריו הביולוגים אינם יהודים. (היום ניתן גם לבדוק את זה בבחינה גנטית).

העובדה שנעשה לו ברית מילה ובר מצווה אינו הופך אותו ליהודי, אלא אם כן זה נעשה במסגרת גיור כאשר היה תינוק. ואם אין תיעוד על הגיור הזה, אז ברור שהוא לא עבר גיור. והוא צריך היום לעשות גיור כרגיל.

הרבה הצלחה