כתם על בגד צבעוני בהיר

שאלה:

שלום לכבוד הרב החשוב
אשה שראתה כתם על בגד צבעוני בהיר מאד
האם זה נחשב עדיין לצבעוני כל זמן שזה לא לבן
או שבהיר מאד כבר נחשב ללבן

תשובה:

בגד צבעוני, הוא כל בגד שצבע הדם שבו עלול להיות מושפע מחמת צבעוניותו, כאשר הבגד לבן אך קצת מלוכלך, או אפרורי מחמת אבק וכד’, עדיין דינו כבגד לבן, לגבי בגדים בהירים [כצבע צהוב בהיר וכד’], נחלקו בזה הפוסקים אם דינו כבגד צבעוני, או שמא כיון שכאשר יש עליו כתם דם ממש ניכר האדמומית שבו, הרי שדינו כבגד לבן, בשעת הצורך בכתם חד פעמי ויש צער המיקל יש לו על מי לסמוך, והמחמיר תבוא עליו הברכה, בגד ורוד אפילו בהיר יש להקל.

מקורות:

עי’ שיעורי שבט הלוי (סי’ קצ סעיף י אות ד), שו”ת חשב האפוד (ח”ב סי’ צב) באורך.