התקנת רשתות בדירה שכורה

שאלה:

שלום!
אנחנו גרים בדירה שכורה חדשה מהקבלן
היינו רוצים להתקין רשתות בחלונות נגד זבובים ויתושים.
היינו רוצים לדעת מי אמור לשלם על הרשתות? האם בעל הדירה או אנחנו השוכרים?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

רשתות בדירה המושכרת מוטלת ההוצאה על השוכר ולא על המשכיר.

אם השוכר הוציא הוצאות ועשה רשתות, ואחר שיצא מהדירה משאיר אותם, ובעל הדירה נהנה מהרשתות, יוכל לחייב אותו על הרשתות כדין נהנה, אבל אם לא תהיה הנאה מהרשתות, לא יוכל לחייבו גם כשיצא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן שיד ס"א שכתב שכל דבר שהוא מעשה אומן והוא עיקר גדול בישיבת הבתים – מוטל על השוכר לעשותם. מבואר שכדי לחייב את השוכר צריך שיהיה מעשה אומן, וגם שיהיה עיקר גדול – דבר הכרחי לדיור בבית, אבל רשתות שלא כולם דרים כך, לא נחשב לעיקר גדול בישיבת הבתים ואין המשכיר חייב בכך.