השהיית בשר גדי על המנגל מלפני שבת

שאלה:

שלום לרבנים. רציתי להבין את החילוק שבסימן רנד סע ב כתב שוע אין צולין בשר גדי כיון שהניח על גבי גחלים ואילו בסעיף א היקל צין לזה המ"ב סק יח? תודה רבה

תשובה:

החילוק הוא בין צלי לעל האש ממש, והיינו שמה שהקלו בסעיף א בבשר מנותח של גדי הוא רק בצלי , אבל אם שם על הגחלים ממש, לא נאמרה קולא זו [והיינו שסעיף א בחילוק הזה נאמר רק לגבי הדוגמה שם של צלי, כיון שהוא מראה בעצמו שאינו חושש שיחרך ויש חשש חיתוי.