לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בשר בחלב בשיניים תותבות

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מס' שאלות:

1. עקרו לי מס' שיניים ואני ממתינה תוך מס' חודשים להשתלה. בינתיים נתנו לי פלטה (תותבות). האם מור לי לאכול עם אותן שיניים תותבות בשר וחלב? האם עלי לקנות 2 מערכות פלטות? מה מדרך החסידות?

2. אני מתפללת במנין את התפילות. במנחה אני מסיימת את " אשרי" והחזן טרם אמר את הקדיש. האם מותר לי לומר אחרי אשרי ולפני שמונה עשרה פרקי תהילים עד שהחזן יתחיל?

3. בימי שישי אני מתפללת מנחה גדולה באחת וחצי ומקבלת שבת כחצי שעה לפני כניסת שבת. כשאני מגיעה לבית כנסת יש להם מנחה לפני קבלת שבת. האם מותר לי להגיד "עלינו לשבח" של מנחה של חול יחד עם הקהל למרות שכבר קיבלתי את השבת ?

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

  1. אף שבדרכי תשובה סי' פט ס"ק יא צידד לומר שראוי להחמיר שיהיו שיניים מיוחדות לבשר וחלב, מנהג העולם שלא להחמיר בזה, והטעם העיקרי לכך הוא כפי שכתב בשו"ת מהרש"ם ח"א סי' קצז וכ"ה באדרות משה או"ח ח"א סי' ה, שמה שאדם מכניס לפה ונוגע בשיניים כבר אינו בחום שהיד סולדת בו.
  2. מותר
  3. מותר לומר עלינו לשבח.

יום נעים.

הצטרף לדיון

תגובה 1