ברכה על עוגת שכבות

שאלה:

יש עוגה גבינה שהתחתית שלה מזונות עיקרו להעמיד את הגבינה אומנם אם אני אוכל יש בזה טעם מה מברכים שהכול או מזונות? תודה אשמח למקור?

תשובה:

עוגה כזו שיש בה שני חלקים שונים, אם הם לא נאפו יחד, אלא בתחילה אופים את הבצק ואחר כך ללא אפייה מניחים עליו את הגבינה, כיון ששניהם נעשים לטעם יש להפריד ולברך שתי ברכות, על העליון שהכל ועל הבסקויט מזונות. אך אם נאפו יחד [אפילו אם הבצק נאפה תחילה אבל אחר כך אפו את הגבינה עמו] אם יש טעם מורגש של הביסקויט מברכים מזונות על הכל, ואם מדובר ברקיק דק מאוד מברכים שהכל על הכל. בכל מקרה של ספק, ראוי להפריד מעט ביסקויט ולברך עליו מזונות, וכך לעשות גם עם הגבינה. ראה שו”ת שבט הלוי ח”ד סי’ כג.