תשלום על תיקון דוד שמש בדירה שכורה

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים,
אני שוכר דירה כמעט ארבע עשרה שנה. הקולט של הדוד שמש התקלקל ויעלה 2,100 ₪ לתקן. בעל הדירה אמר שאולי בגלל שאני נמצא בדירה כל כך הרבה זמן שהוא לא מחויב לשלם עבור החלפת הקןלט. הוא אמר שאשאל רב.
בכבוד רב,
דוד שטיין

תשובה:

שלום וברכה,

תיקון או החלפה של דוד שמש מוטל על המשכיר לתקן. וגם אם השוכר דר בדירה הרבה שנים, והקלקול נעשה מהשימוש של השוכר – חובת המשכיר לתקן.

בהצלחה.

מקורות:

המשכיר צריך להעמיד דירה עם האמצעים הדרושים שמקובלים באותה מדינה, אלא אם כן פורש בחוזה אחרת. ולכן דוד שמש נחשב כחלק מהדירה שחייב המשכיר להביא לשוכר.

כל קלקול שיש בדירה מבואר בשו"ע חו"מ סימן שיד שאם התיקון הוא מלאכת אומן, מוטל על המשכיר לעשות זאת, ואם הוא מלאכת הדיוט, מוטל על השוכר, ושם מדובר אפילו בקלקול שבא מחמת השתמשות, אם הוא מלאכת אומן חייב המשכיר לתקן לו.