תחנון ארוך בשני וחמישי למתפללים שממהרים

שאלה:

בוקר טוב הרב,
ישנו בית כנסת אצלנו שעקב קוצר זמן אינם יכולים לומר תחנון ארוך בימי שני וחמישי, אולי אנסה לשכנעם שיאמרו מעט מכל התחנון כדי שלא ישתכח וכו' (ובתקווה שיעשו משהו מזה…)
מה הקטעים הכי חשובים שחייב לאומרם? (כאילו מה סדר המדרגות בזה מהקטע החשובים לפחות..)

תשובה:

שלום וברכה

אני חושב שזו טעות כך לנהוג. בבית הכנסת יש לקיים תפילה כסדרה, ומי שאינו יכול להשאר עד הסוף יצא לפני הסוף. אסור לתת לגיטימציה רשמית כזו לחתוך בתפילה, בפרט בתחנון הארוך שעליו נאמר שמי שמבטלו נחשב פורץ גדר. ראה שו"ע סי' קלד סעי' א.

בשורות טובות.