סליחות לפני חצות הלילה

שאלה:

שלום לרבנים רציתי להבין למה אותם שסוברים לא לומר בארמית סליחות בלילה אם זה בגלל שזה דין סוף סוף קרוב השם לכל קוראיו ואם משום שהמלאכים לא יכולים לעזור אני לצריך אותם עם יש מנין שהרי שכינה שם זה דומה לדיברי רבי יוחנן (שבת יד) שליד חולה אמר בארמית בגלל סיבה זו אשמ להסבר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הלילה לפני חצות הוא זמן של דין, ובזמן של דין צריך הרבה יותר זכויות שהתפילות יתקבלו, לכן בזמן זה לא אומרים מקרא בלילה שאף הוא מעורר ין, וכן הוא אינו הזמן המתאים לסליחות, רק לאחר חצות שמתחיל התנוצצות החסדים.