אדם שחונה בחנייה שאינה שלו האם נפסל בכך

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב. שאלה: האם מותר לקחת בעל תוקע לראש השנה, אדם שנכנס למקום חניה משותפת בבניין משותף, אף על פי שהוזהר כמה וכמה פעמים שזה גורם צער ועגמת נפש לדירים של הבניין, או אסור לו להיות בעל תוקע.

תשובה:

שלום וברכה,

מצאנו בשו"ע שאיסור שלא נראה לאנשים כאיסור לא פוסל אותם מעדות, ולכן החולק עם הגנב או הכופר בפיקדון, שחושב שלא עושה איסור אינו נפסל בכך. וה"ה באדם שחונה בחנייה שאינה שלו, שבטוח שאינו עובר באיסור ולכן לא נפסל בכך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן לד סעיף ז ובסימן צב.