למנוע מהשכן לבנות, להשתתף בהוצאות בנייה

שאלה:

ב”ה

הסכמת בין שכנים ,

שני שכנים סיכמו שיבנו יחד על ידי ששכן מהקומה שנייה יוציא את רישיון לתוספת בנייה לדירה שלו בהוספת חדר ומרפסת על ידי סגירת מרפסת גדולה של קומה ראשונה

ואז פתאום שאשר התקבל הרישיון לתוספת בנייה בעירייה
השכן ממקומה התחתונה מכר את דירתו והקונה החדש לא מעוניין שיבנה ולא נותן להכנס לדירתו לבנות לפי ברישיון ההייתר בנייה שניתן

השאלה
1. האם ניתן לחייב את השכן החדש שקנה לתת לבנות את הבנייה לפי הרישיון ?

והאם השכן החדש יכול למנוע ולבנות לפי הרישיון את התוספת בנייה?

2, האם השכן שקיבל את הרישיון יכול לחייב
את השכן החדש לשלם השתפפות בהוצאות בנייה
גם שנהנה וגם שלא?

מחכה לתשובות בבקשה

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

להיכנס לשטח חברו כדי לבנות: כאשר מדובר בחצר של קומה ראשונה, חייב השכן בעל קומה א’ לתת אפשרות לבעל קומה ב’ להיכנס לבנות, למרות שהחצר מוצמדת לדירה שלו, כיון שהחצר משועבדת לבנייה לשכנים. אבל אם צריך להיכנס לתוך הבית של השכן בקומה א’ לא ניתן לחייב אותו בכך, אולם יש לראות איך לעשות כדי שיוכל השכן של קומה ב’ לבנות. לכן יש ללכת לדיין שיסדר את הטענות בין השכנים.

השכן מקומה א' לא יכול למנוע את הבנייה של הקומה ב' אחר קבלת הרישיון. השכן שקנה את הדירה קנה את כל הטמון בכך – וכשם שהמוכר הסכים ולא יכל להתנגד, גם הקונה לא יכול להתנגד.

בהוצאות שהשכן נהנה ניתן לתבוע אותו בהשתתפות. אמנם בהוצאות שלא נהנה מהם אין השכן חייב להשתתף, אך אם לאחר זמן יהנה יהיה ניתן לחייבו בעתיד כאשר יהיה לו הנאה מהבנייה.

בהצלחה.