לממש זכות של סל לידה ולמכור לאחרים

שאלה:

לרבנים שלו' וברכה!
יש בקופ"ח כללית הטבה שכל מי שיולדת מקבלת זיכוי קניה של 800ו שקל למוצרים מסוימים ואני לא צריך את כל המוצרים שיש בהטבה הזאת ויש חנות אחת שהיא מוכרת את כל המוצרים שיש בהטבה הזאת ואני קונה הכול ואח"כ החנות מסכימה לקנות ממני את הכול בחזרה וכך יש לי זיכוי בחנות הזאת של הסכום הנ"ל (בחנות יש עוד הרבה דברים שלא בתוך ההטבה הזאת) האם מותר לעשות את זה או לא

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שקנית את המוצרים הרי המוצרים שלך, ואתה יכול למוכרם למי שתרצה. ולכן אם אתה יכול למכור לחנות אחרת או לחבר. אבל אם אתה מחזיר לאותה חנות, אם אתה מוכר אחר הקנייה מותר. אבל אם אתה מחזיר את המוצרים נחשב לכאורה ביטול מקח וכאילו לא היה מכירה כלל. אבל גם בזה שמעתי מדיין גדול [הרב בצלאל וקסלשטיין שליט"א] שלקנות מוצרים שלא בתוך הסל הזכאות, אם תממש את הזכות בכל מצב, מותר לך לקנות גם מוצרים אחרים.

בהצלחה.