כספומט שפלט כסף מעבר לבקשה

שאלה:

משכתי כסף מהבנק ויצא לי יותר ממה שאני משכתי בגלל תקלה בבנק במקום מ100 יצא 200 מה אני צריך לעשות עם הכסף והבנק הוא באזור מגורים שלי

תשובה:

שלום וברכה,

כמובן שטעות מסוג זה אם היה אצל אדם פרטי יש חובת השבה, שכל ממון שיצא מאדם בטעות יש להשיב לידי הבעלים. אך במקרה שהיה הטעות בבנק, הבנק לא יכול לקבל כסף אם אין הסבר הכנסתו, כסף שיונח בבנק ללא פירוט ההכנסה לא יכנס לחברה של הבנק, ולכן יש לבדוק טוב לפני שמשיבים האם הכסף שיושב, יגיע לבנק, או לכיס של אחד מהפקידים.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אין חובה להחזיר אם יש חשש שהכסף שיחזיר לא יגיע ליעד, ולא יקיים השבה, ויתחייב בהשבה נוספת. ולכן אם לא מצליח להחזיר ליעד, יש לרשום בפנקס ששמור לו עד שיבוא אליהו, וישתמש בכסף.

  2. הבנקלא לוקחים עמלות שלא הותנו מראש, ולכן לא נחשבים לגזלנים, ואסור לקחת על חשבון העמלות שלוקחים כדין.