להפסיק לטפל בפדיקור

שאלה:

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מס' שאלות:

1. האם מותר למרוח מרגרינה על פריכיה בשבת?

2. פדיקוריסטית באה אלי הביתה פעם בחודשיים במשך למעלה מ 15 שנה. אני מאד מעונינת להפסיק. כשפעם ביקשתי ממנה לא לבוא היא אמרה לי שאני גוזלת את פרנסתה בזה שאני מפסיקה. כמו כן ביקשתי ממנה לגזור לי את הציפורניים לפי ההלכה והיא סרבה.
אין לי ענין להמשיך אצלה. האם אני עוברת על לאו כלשהו אם אפסיק? ומדין חסידות? האם עלי להמשיך למרות שאין לי רצון בכך?

תודה רבה!

תשובה:

1. מותר.

2. לא היה חוזה בכתב או בעל פה על תקופת עבודה, לכן מותר לך להפסיק מתי שאת רוצה, ואין בזה שום איסור של פגיעה בפרנסת הזולת. ואף משום מדת חסידות אין חובה להמשיך לטפל כשאין לך הנאה מהטיפול.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1