מלאכה בשבת בשינוי

שאלה:

שלום לרבנים למה אי אפשר לחלוב בשינוי עם לחלוב זה איסור בדרבנן בשינוי יהיה מותר שהרי מצינו כמה מלאכות שהותרו בשינוי ומאי שנא ענין חליבה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי את שאלתך, אתה רוצה להתיר כל מלאכה בשינוי?? מה שהותר בשינוי הוא אך ורק מלאכת שמחמת השינוי הגדול המעשה כלל אינו מוגדר כמלאכה אלא כדרך אכילה, כמו אופנים מסויימים של חיתוך ירקות שאינו נקרא טוחן מחמת השינוי הגדול, וכן בבורר באמצעות שלושת תנאי הברירה נחשב הדבר כדרך אכילה ולא דרך ברירה, וכן מצינו לגבי ולישה. אפילו לצורך חולה לא הותרו מלאכות דרבנן בשינוי אלא על ידי גוי לחלק מהשיטות, ראה סי' שכח סעי' יז.