יהודי רוסיה

שאלה:

שלום נראלי ששאלתי אתכם לו זוכר תתשובה יש דבר כזה יהדות רוסיה אני יודע, אבל רוב הרוסים בארץ גוים לא? אני שואל כי אני מכיר אחת באתר הכריות של דתיים והיא רוסיה שומרת מצוות נגיעה הכול וגם דורשת מבעלה לעתיד עכשיו לו יודע אולי יש בעיה ביהדותה בקיצור כדאי לשאול אותה את זה כי לו נעים? וכן בנוסף בנוגע לכול הרוסים הרוב יהודים או גוים?

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שאם היא דתיה אז היא גם יהודיה. לא סביר כלל שהיא לא יהודיה. ובכל מקרה אם עדיין אין מישהו ממשפחתה שהתחתן ברבנות היא תעבור בירור יהדות בבואה לרישום נישואין.