למה אלוקים לא נותן סימן שהתקבלה התשובה?

שאלה:

למה ה' לא נותן סימן כשאדם עשה תשובה שהתשובה התקבלה והחטא נמחק? ולמה כשאדם נפטר ה' מראה לו את כל חייו וגם את החטאים שהוא עשה עליהם תשובה? אז החטאים לא באמת נמחקו?

תשובה:

שלום וברכה

  1. הריחוק הזה שבו אדם לא יודע אם התקבלה תשובתו, הוא חלק מעונשי הגלות! בזמן שבית המקדש היה קיים היה חוט אדום ביום הכיפורים שאם היה מתלבן היו יודעים שהתכפר להם.
  2. אם אדם חוזר בתשובה לא יראו לו אותם כפי שעשה אותם, אלא כפי שאמרו חז"ל, עשה תשובה מיראה זדונות נהפכים לשגגות, עשה תשובה מאהבה זדונות נהפים לזכויות!

שבת שלום.