נקבר ביום שישי והתחילו לשבת שבעה ביום ראשון, ממתי מונים שבעה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
מת שנקבר שעתיים לפני כניסת שבת צריכים לשבת באבלות או לא ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ודאי צריכים לשבת שעה קלה, ומכל מקום גם אם לא ישבו כיון שהיתה סתימת הגולל עולה להם אותו היום למנין שבעה, ולא צריכים להתחיל למנות מיום ראשון.

מקורות:

ראה גליון מהרש"א סי' שעה בשם תשובת בית יוסף סי' צג, ובדעת קדושים שם, שלא דומה לרגל שמפסיק אבלות רק כשהתחילו להתאבל מעט, כיון שכאן בלאו הכי האבלות לא בטלה לגמרי והיא ממשיכה לאחר השבת, לכן לענין מנין הימים לא צריך דוקא שישבו.