צדקה לקרובי משפחה מכספי מעשרות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
בת דודה שלי כנראה עומדת להתגרש כי בעלה לא מעוניין בשלום בית, היא גרה בארה"ב ואמא שלה בארץ, לאמא אין כסף לשלם לכרטיס טיסה ואני לא יודעת מה מצבה הכלכלי של הבת דודה. אני יודעת שדודה שלי ביקשה עזרה למימון כרטיס טיסה לבת שלה. האם מותר לי לממן כרטיס טיסה לבת דודה שלי שבמצב לא פשוט מכספי מעשרות?
בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

נראה שיש להקל, בדרך כלל מי שיכול לשלם כרטיס בעצמו אינו מבקש את עזרת הציבור, ויש כאן ענין של הקרוב קודם בצדקה.

בשורות טובות.