לשכב על המיטה הזוגית בימי נידה

שאלה:

שלום,
בעלי עובד משמרות בשרות בתי הסוהר ז"א יש לילות שלא ישן בבית…
האם שלא ישן בבית אני יכולה לישון במיטה הזוגית שלנו בזמן נידה?
)בזמן נידה אני ישנה בסלון,)

תשובה:

שלום וברכה

בשונה מהבעל שאסור לשכב על מיטת אשתו אפילו שלא בפניה, מותר לאשה לישון במיטת הבעל שלא בפניו, כאשר אין חשש שיבוא ויראה אותה ישנה שם.

אבל כל ההנהגה שלכם בענין זה לא מוצאת חן בעיני משתי סיבות: א. מאוד לא בריא שבני זוג ישנים בחדרים נפרדים! גם בימי נידה יש זוגיות, ישנים באותו חדר ומשוחחים קצת, יש לזה גם מקורות בגמרא אבל אין טעם להאריך בזה, אני חושב שזו הנהגה פשוטה מאוד. ב. מאוד לא נוח לישון בסלון, למה האשה צריכה להיות במצב כזה בימי נידה והבעל נשאר במיטה הנוחה בחדר השינה? כל ההנהגה הזו אינה נכונה.

מה שצריך לעשות הוא כמו בכל בתי ישראל הכשרים, לא להשתמש במיטה זוגית אלא במיטות נפרדות [יש כאלו המתחברות בימי טהרה ממש כמו מיטה אחת וזה בסדר גמור]. וכך תחיו בזוגיות נעימה וגם בנוחות המתאימה לאנשים שרוצים לישון בלילה בצורה סבירה וטובה.

אמרי לבעלך שאני ביקשתי שזו תהיה ההוצאה שלכם עכשיו, ובעזרת ה' זה יעשה לכם רק טוב!

אם אינו מסכים, אמרי לו שאנחנו רוצים לדבר איתו.

יום נעים.