כתיבת כתובה חדשה לאחר שינוי שם האישה

שאלה:

זוג נשוי מזה 5 שנים וטרם נפקדו. כשהתברר שהאשה נושאת שם זכרי "שיר", הומלץ להם להוסיף אותה ה'[המסוגלת לפריון כידוע], הבעל עלה לתורה והוסיפו ושמה כעת הוא "שירה". האם יש צורך לעדכן בכתובה, ואם כן, באיזה אופן. ומה בדיוק נדרש. הם גרים באחת ההרים הדרומיות בארץ. תודה.

תשובה:

שלום רב,

כאשר משנים את השם לאחר מועד הנישואין. לא משנים את הכתובה. אין כל צורך בשינוי הכתובה. העיקר שהכתובה נכתבה כהלכה בזמן הנישואין. ראה כאן בהרחבה.

שיהיה הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה
    א. תודה על הזריזות בתשובתכם.
    ב. האם גם לדעת הספרדים כך. לאציינתם שום פוסק ספרדי, והזוג ספרדי.
    מה דעת הגר"ע יוסף, הגר"מ אליהו, הגרב"צ אבא שאול, הגר"ש משאש זצ"ל.
    תודה מראש.

  2. לא שמעתי משהו מאחד הפוסקים הנ"ל. אבל באופן כללי אני לא רואה שום סיבה הלכתית שיהיה צורך בכתובה חדשה. העובדה שאני שמעתי רק פוסקים אשכנזים אינה מלמדת שיש מחלוקת בין השו"ע לרמ"א בנושא וכד'.