הפסק טהרה בזמן

שאלה:

כבוד הרב שלום
רציתי לשאול בבקשה.ימי הראיה שלי הם חמישה.
יש לי אפשרות להתנקות ביום החמישי ולעשות הפסק אך הדבר דורש ממני מאמץ גדול.של התנקות.הכוונה שאחרי שטיפה אני צריכה לנקות עם 8 עד 10 בדי טהרה עד שהעד יוצא נקי..ולעומת זאת ביום השישי אני יכולה כבר לאחר עד 1 או 2 כבר לעשות הפסק.האם אני צריכה להתאמץ עד כדי כך?או שזה בסדר להמתין למחרת?חשוב לי לציין שאני יראה לדבר ה'.ואם אצטרך להתאמץ אעשה כל מאמץ.
תודה רבה
ואשמח לתשובה מהירה כי כרגע אני ביום שלישי לראיה.

תשובה:

שלום וברכה

חלילה. את עלולה לפצוע את עצמך וכך יהיה הרבה יותר קשה. לפי מה שאת מתארת ביום החמישי זה עדיין לא הזמן. מה שעושים, זה חצי שעה – 40 דק' לפני השקיעה עושים הפסק טהרה, אם לא יוצא טוב, ממתינים רבע שבעה ועושים שוב [אסור לעשות מיד שוב, שכן באופן זה גם אם יצא נקי זה שום דבר, הדם אינו יוצא כל הזמן וברגע שאת מנקה את המקום ברור שהוא יהיה נקי…], אם יוצא טוב מצויין, אם לא, מחכים למחרת. אפשר לעשות שוב אחרי רבע שעה אם זה עדיין לפני השקיעה, אבל אין חובה.

בהצלחה