גן חיות בהריון

שאלה:

שלום.
אשתי בהריון וביקרה בגן חיות. עכשיו היא מוטרדת מכך שראתה קופים וחיות נוספות שהרי יש עניין לא לראות דמויות לא טובות בהריון כי זה יכול להשפיע על מראה העובר.
בבירורים שלי הצלחתי להגיע למקורות שמדברים על שעת הזיווג (יעקב עם המקלות, ר' יוחנן ביציאה מהמקווה) אך לא מצאתי מקור להשפעה בזמן ההריון.
האם אכן יש עניין כזה ועד כמה היא צריכה להיות מוטרדת מכך שראתה חיות וגם כמה יש לה עניין לא לראות נשים לא צנועות (אנחנו יודעים שמדובר בעובר זכר).

תשובה:

שלום וברכה

אין כל מקום לחשש. בס' חינוך ישראל דן בזה אך מביא אף הוא שלא מצא מקור לענין זה, ובאמת לא שמענו שהקפידו על כזה דבר.

לידה קלה ורוב נחת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם כתבתם את זה רק בדיעבד? או שמותר לאשה בהריון ללכת לכתחילה לגן חיות, וגם לראות דגים באקווריום שם?