יין מפוסטר שנמזג על ידי מחלל שבת

שאלה:

שלום ברצוני לשאיל האם מותר לשתות מהיין שמוזגים המלצרים באירועים? האם יש חשש ליין נסך? שמעתי שמשום שהיין מבושל אין סיבה לחשש

תשובה:

שלום וברכה

זו בהחלט עלולה להיות בעיה, היין לרוב אינו מבושל אלא מפוסטר, שזה חימום לחום של 70-80 מעלות, ולא מגיע לרתיחה ולחסרון כמות, ולענין יין מפוסטר הרי הדעות חלוקות, ראה כאן, ולכן יש להקפיד שימזוג אותו רק יהודי שומר שבת.