שלמותו של הקב"ה / אבן שהוא לא יכול להרים

שאלה:

שלום וברכה.
ידוע לנו מהרמב"ם שהקב"ה אינו יכול להוריד אש מלמעלה למטה, כי טבע האש שהיא עולה למעלה ולא יורדת למטה, ואם האש יורדת למטה זה כבר לא אש….
וכן אם נשאל: האם הקב"ה יכול להיות רע? התשובה תהיה בוודאי שלא. האם זה אומר שהקב"ה מוגבל בגלל שהוא לא יכול להפוך את עצמו לרע? או שהוא אינו יכול לברוא אש שיורדת למטה.
ועיקר השאלה:
שמעתי פעם מרב גדול מאוד שאמר: שהקב"ה ברור שהוא אינו מוגבל והוא כל יכול וכו'… אבל יש הרגשה אחת שהוא לא יכול להרגיש אותה, והיא: להרגיש רחוק מעצמו. את זה הקב"ה אינו יכול לדעת. הוא יכול לתאר לעצמו, אבל להרגיש רחוק מעצמו הוא אינו יכול.
ומשפט זה נשמע לי קצת כמו כפירה.
אשמח לשמוע את דעת הרב על כך.
תודה רבה רבה.

תשובה:

ברור שבורא העולם יכול להוריד אש מלמעלה למטה, והוא גם עשה זאת הרבה פעמים בהיסטוריה, בעבודות המקדש היה נס שאש יורדת מלמעלה ושורפת, גם בית המקדש השלישי לפי חלק מהמדרשים ירד כולו אש מלמעלה, אין הגבלה ביכולתו של הקב"ה. נכון שהקב"ה אינו יכול להיות חסר, ולכן הוא לא יכול להרגיש רחוק מעצמו… ראה כאן בהרחבה.