שלא למכור קרקע הראשונה

שאלה:

שלום וברכה.

האם יש מקור למה שאומרים שלא למכור את הקרקע הראשונה שרכש? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

הגמרא בקידושין [נט, א] אומרת שלמכור קרקע ראשונה שאדם קנה אינו סימן טוב. מרן הגרי”ש אלישיב [ס' הערות שם] סובר שדברי הגמרא מוסבים על זמנם, שהיו נהוג לקנות קרקע לצמיתות, ונחשב נחלה שלו, וכשמוכר את נחלתו אינו סימן טוב. אך כיום שנהוג לקנות בתחילה דירה קטנה וברבות הימים שתתרחב המשפחה ימכור את הדירה ויקנה דירה גדולה יותר, אין קפידה של הגמרא שלא למכור קרקע ראשונה. [מפי השמועה שמעתי שמרן הסטייפלר, ובנו שיבלח”ט הגאון רבי חיים קנייבסקי כן הקפידו שלא למכור קרקע ראשונה].