קשירת ציצית בטלית קטן – חב"ד

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
בנוגע לקשירת הציציות בטלית קטן לספרדים.

אני ספרדי, וברצוני לרכוש טלית קטן עם קשירת הפתילים לפי ספרדים לספרדים.
בטלית הקטן שאמרו לי (שכך אמר לי המוכר) שקשירת הציציות שבה היא לפי הספרדים היתה בעלת 4 חוליות:

חוליה א': 7 כריכות.

חוליה ב': 8 כריכות.

חוליה ג': 11 כריכות.

חוליה ד':13 כריכות.

ובכל חוליה כל כריכה בחוליה היתה מלופפת סביב כל החוטים וגם מלופפת וקשורה סביב עצמה (מתחת לליפוף של עצמה).

ונאמר לי שגם חב"ד קושרים אותו דבר, מבחינת מספר הכריכות בחוליה, רק שאצלם השוני הוא בליפוף שישנו סדר מסוים של מספר ליפופים בקשירה אחת, וכך מספר קבוצות של קשירות כאלו בכל חוליה. קשירה של 3 כריכות יחד וכן 2 וכו' לפי סדר שלמיטב הבנתי לפי בעל התניא.

אשמח אם כבוד הרב יוכל לומר לי בבקשה, לפי מי השיטה שבה נוהגים הספרדים לכרוך כל הכריכות שבכל חוליה בנפרד וסביב עצמה? ומה המקור לכך? כלומר לפי איזה פוסק?

ואשמח אם כבוד הרב יוכל לומר לי מה הסדר הנכון של הקבוצות שבכל חוליה לפי בעל התניא?

תשובה:

שלום וברכה

הקבוצות השונות לפי מנהג חב"ד הוא שלוש כריכות בכל קבוצה [בחוליה ראשונה שלוש שלוש ואחד, בחוליה שניה שלוש שלוש ושנים וכן הלאה לפי מנין הכריכות]. ראה שו"ע הרב סי' יא סעי' לא. מקור הקשירה של כל חוט בין החוטים הוא בפריש ומאמר מרדכי בסי' יא, וכך מנהג הספרדים. תקנה אצל יהודי ירא שמים ומומחה, דגש על הירא שמים.

הצטרף לדיון

תגובה 1