פיצוי שניתן לכרטיס טיסה למי שייך לקונה הכרטיס או לנוסע בו

שאלה:

אבא שנתן מתנה לילדיו נסיעה משותפת לחו"ל לצורך מנוחה, בחזור בשדה התעופה היה עיכוב והמתינו שעות בשדה התעופה , החברה הבטיחה פיצוי תשלום של כרטיס הטיסה ועוד פיצוי על עגמת נפש בהמתנה,
למי מגיע לקבל את דמי ביטול הכרטיס והפיצוי על ההמתנה למשלם האבא או לכל אחד מהנוסעים ?

תשובה:

שלום וברכה,

דמי ביטול הכרטיס והפיצוי של העוגמת נפש שייך לבנים בלבד ולא לאב.

בהצלחה.

מקורות:

בשליח שקיבל מתנה יש הלכה שהמתנה מתחלקת בין השליח למשלח, כמבואר בשו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ו. ושליח שהצליח לקבל הנחה על הקנייה המשלח זכאי בכל ההנחה כמבואר בשו"ע שם סעיף ט ובש"ך שם. אמנם כאן שונים הדברים, הבנים שקיבלו כרטיס אינם שליחים כלל, אלא קיבלו מתנה, והכרטיס שלהם, וכל הטבה שקיבלו תמורת הכרטיס, הרי ההטבה של הבנים בלבד. ודין זה דומה למשנה בכתובות דף קא ע"ב המתחייב לזון את בת אשתו חמש שנים ואותה הבת מקבלת מזונות ממקום אחר, חייב עדיין האב לפרנס את בת אשתו למרות שכבר יש לה מזונות ממקום אחר. ובנוסף שכאן לא היה מתנה אלא פיצוי על עוגמת נפש, ולהם היה עוגמת נפש והם זכאים בפיצוי.