ביטול שכירות מחמת חוסר נקיון וסידור הבית

שאלה:

השכרנו דירה לשבועיים, ולא מצאנו מי שיעשה נקיון וכל סדור הדירה באופן ההוגן והראוי, ביום שהיו אמורים לנגיע השוכרים שלחנו הודעה לשוכרים של התנצלות על מצב זה ושתוך 48 שעות תגיע עוזרת בית שתכין הכל, ומרוב עגמת נפש כשהגיעו למקום רוצים לבטל כל השכירות ושנשלם להם כל השכירות, השאלה האם יש חיוב לשלם פיצוי וכמה ואיך מחשבים זאת, או שצודק בטענתו ויש כאן חיוב להחזיר כל דמי השכירות?

תשובה:

שלום וברכה,

דירה לא נקייה בדירת קיט נחשב לטענת מום במקח שבטל המקח. ההבטחה שתוך 48 שעות תנוקה הדירה, הוא זמן רב מדאי כדי לסבול את המום, ולכן לא נחשב למום שניתן לתקנו. [אם היו באים באותה שעה מיד לנקות, היה ניתן לומר שהמום תוקן]. וכשיש מום במקח בטלה העיסקה ויש להחזיר את כל הדמים.

בהצלחה.

מקורות:

דינו מום במקח ראה שו"ע סימן רלב.